22 СТЪПКИ ПО ПЪТЯ | Fiorelina

22 СТЪПКИ ПО ПЪТЯ

Изложба живопис 22 Стъпки по Пътя, RE Club, ул. Московска 29, София, 13.12.2022 - 08.01.2023 г.

С 22 СТЪПКИ ПО ПЪТЯ започва първата от поредицата авторски изложби включени в общия ми художествен проект ПЪТУВАНЕ  ВЪВ ВРЕМЕТО.

 

       Почитателите на изобразителното изкуство вероятно биха могли да  оценят доколко четката и палитрата са достатъчни, за да пренесат на платно емоционалните ми преживявания. 

      С този нов художествен проект имам стремеж да фокусирам вниманието на хората върху непреходните стойности, върху фундаменталните духовно-естетически принципи, благодарение на които Човекът - независимо от неговата културна и религиозна принадлежност, е успявал да живее в унисон с ритъма на своето време и да твори красота.

     Цялата поредица изложби е плод на творчески ми превъплъщения, които са съхранили в мен спомени за друг аромат и ритъм в далечни земи, за древни архитектурни паметници и реликви, за витаеща загадъчност. 

     Възможно е с тези 22 СТЪПКИ ПО ПЪТЯ да успея да провокирам всички вас – забързани мои съвременници да забавите крачка и току виж да откриете баланса "тяло-ум-душа",  за да си спомните, че едни от най-красивите преживявания са редом до нас - стига да отворим широко очите си за тях.

Интервю в Madamsko -  https://madamsko.com/2022/12/17/22-stupki-po-putya-na-tsvetelina-rusalieva/ 

Изложбата се реализира с подкрепата на Национален Фонд Култура.

  

 

 

 

 

 

Comments

Все още няма коментари.

Оставете първия коментар.

Няма резултати

Други статии